top of page
Keresés
Szerző képePeter Wendl

Secret Stories szolgáltatói ajánló

A Secret Stories ma Magyarországon az egyik, ha nem a legszínvonalasabb online esküvői magazinja, aminek friss része most a szolgáltatói ajánló. Az újdonság, hogy a szerkesztők úgy döntöttek, hogy én is szerepeljek benne. Ez nagyon jó érzés.


Az oldal, ahol meg tudjátok nézni a profilomat: https://secretstories.hu/eskuvoi-szolgaltatok/wendl-peter-eskuvofotos/


Amennyire időm engedi próbálom követni a szakmában dolgozó versenytársakat és más szolgáltatókat is. A Secret Stories, amióta csak ismerem kiváló és színvonalas írásokat közöl. Rengeteg szakmájában kiemelkedő szolgáltatót mutat be. Ha menyasszony, vagy vőlegény lennék biztosan követném, és rendszeresen olvasnám a frissen megjelenő cikkeket. Külön megtiszteltetés, hogy a szolgáltatói ajánlóban szereplő szűk körű szolgáltatók között egy oldalon említenek. Sokuk munkáját személyesen ismerem, és teljesítményük esküvőről esküvőre kimagasló, inspiráló. Jó érzés. Köszönöm nektek!


A magazinnal először 2016-ban találkoztam, amikor két fantasztikus ember méyen érzelmes esküvőjét fényképeztem. Vivi és Bandi a 2016-os esküvői szezonom egyik meghatározó élménye volt több szempontból is. Az esküvőn nagyon sokat kaptam tőlük, nagyon jól éreztem magamat, számtalan szépet tudtam fényképezni. Megismerkedtem a Bodza Virágműhellyel, és annak vezetőjével Katona Erzsivel. A mai napig nagyon szeretem, ahogy dekorálnak, és figyelnek az ügyfelekre. Illetve, akkor még tanítványomat, ma már egy saját lábán álló újvonlas fényképészt tanítottam az esküvőn Pakó Petrát.


Minden korábbi esküvőm képanyagát örömmel nézem vissza. Ritkán jut erre idő, mert szerencsére az aktuális megkeresések elfoglalják a munkára szánt időmet. Viszont idén új és átláthatóbb adatbázist kellett építenem, hogy bármikor bárkinek akár egész esküvői képanyagot tudjak mutatni. Így sok esküvőt átnéztem. És a Vivi Bandi esküvőt nagyon jó volt visszanézni. Ha van kedvetek, akkor ide kattintva megnézhetitek az esküvő legjobb képeit. Vivi az igent Benes Anita által tervezett Dalaarna ruhában mondta ki. Az év végén a Secret Stories magazintól Ágh Marina megkeresett, hogy szeretnék engedélyemet kérni az esküvő fényképeinek közlésére. Én örömmel mondtam erre igent. A cikket itt tudjátok megnézni: link


Büszke voltam arra, hogy a képeim vannak olyan jók, hogy megjelenjenek a Secret Stories magazinban. Azóta minden évben váltunk pár sort emailen, hogy az aktuális esküvőim hogyan tudnák segíteni az esküvőikre készülő párokat a magazinban. Mikor Marina kért, hogy 6-9-12 képet küldjek neki a szolgáltatói ajánlóba igazán falhoz állított. Egy esküvőnél kiválasztani 12 képet, ami a legkedvesebb számomra még csak-csak megy, de 10 év munkájából választani igazán nagy kihívás. Mivel sikerült ezt a feladatot megugranom, úgy döntöttem elmesélem nektek, hogy miért ezeket a képeket választottam.


Persze nem tudtam 12-t választani. 15 lett az eredmény. Tehát jöjjenek a képek.


1) 2016. - Tópart Hotel

Secret Stories szolgáltatói ajánló esküvői kep a balatoni viharban

Orsit a testvére esküvőjén ismertem meg. A különlegesség az, hogy azt az esküvőt is én fényképeztem. Orsi és Balázs esküvőjén dolgoztam először Balatonvilágoson a Tópart Hotelben. Lenyűgözött, hogy a rossz időjárás miatt a helyszín milyen odaadással igyekezett kiszolgálni a jegyespárt. Egy szeptemberi nap volt. Átalában a szeptember gyönyörű, mert már nincs olyan forróság, de még érződik a nyár melege. Ezen a napon a hűvős időjáráshoz még viharos szél is társult. Természetesen kinti szertartást terveztünk, de az időjárás nem tette lehetővé. A konferencia termet háromszor kellet átrendezni, hogy helyet találjunk a készülődéshez, first look-hoz, illetve a polgári szertaráshoz. Ez a kép nem sokkal a naplemente előtt készült 10 fokban és 100 km/h szélben. Épp akkor állt el az eső.


2) 2018. - Halászbástya

Secret Stories szolgáltatói ajánló esküvői kép a halászbástyán

Az első olyan esküvőm, ahol hagyományos kínai tea szertartás részese lehettem. A menyasszony és a vőlegény itt talákozott Budapesten egy szilveszteri bulin a Dunán hajózva. Úgy döntöttek, hogy Kínából és Amerikából a rokonokat és barátokat ide hívják Európába, hogy egy fantasztikus ünnep keretében legyenek tanúi életük egybekötésének. A menyasszonynak 4 ruhája volt aznap. A képen az egyik fehéret látjátok. Ezen kívül még volt 1 fehér és 2 vörös ruhája is. Különlegesen nehéz nyáron a Halászbástyán délutáni hétvégén jó képet készíteni. Sok a turista és a nap is a Mátyás templom mögül süt. Egy remek időzítéssel, jó szervezéssel (köszönöm Kisfaludy-Tóbel Nóra) tudtunk remek képeket készíteni.


3) 2016. - Villabogart

Secret Stories szolgáltatói ajánló esküvői kép a templomi szertartáson

Emlékszem, egy rekkenő meleg augusztusi nap volt. Előtte pénteken a Káli medencében volt esküvőm. Ahol már kellőképpen megfőttünk a tűző napon. Szombatra sem hagyta alább az időjárás. A kis kápolna, ahova sétált Évi és Viktor a falak, mint a fűtőpanelek sugároztak. A kép az egyházi szertartás alatt készült, a fogadalom tétel alatt. Évi szabadon teret adott érzéseinek. Mai napig borsózik a hátam, ahogy az első könnycsepp végig szaladt az arcán miközben a fogadalom szövegét mondta.


4) 2019. - Vajdahunyad Vára

Secret Stories szolgáltatói ajánló - első tánc a vajdahunyad várában

Mindig is lenyűgözött, hogy a külföldi párok szinte kivétel nélkül tudnak ösztönösen és magabiztosan házasodni. Ez a svéd-magyar esküvő nagyon sok svéd hagyományt felvonultatott. A magyar szemmel nézve rengeteg beszéd a vacsora alatt, aminek külön felelőse van, a sok puszi, amit a vacsora alatt kap a menyasszony és a vőlegény. (Köszönöm a szervezést Molnár Ildi). A kép a vacsora utáni első tánc, amivel megnyílt az esti buli.


5) 2017. - Lázár Lovaspark

Secret Stories szolgáltatói ajánló - kivonulás az esküvői szertartásról

Egyszerűen szeretem ezt a képet. Ahogy vége lett az egyházi szertartásnak, készültem a kivonulásra. Hamar felismertem, hogy a legjobb képet csak a földről fekve tudom elkészíteni. Hasra vágtam magamat a füvön és vártam, hogy a megfelelő helyre érjenek. Jól sikerült. Szerencsém is volt, mert a násznép nagyon jól viselkedett, és követték a ceremóniamester kéréseit (köszi Szablya Ákos).

Még az is érdekes talán, hogy a jegyesfotózást Svédországban készítettük, mert Lizáék ott éltek akkor már. Egyértelműen havas képek miatt utaztam én februárban. De sajnos pechünkre eső fogadott. Egy pár havas képet tudtunk csinálni, mielőtt a repülőtérre mentem volna hazautazni. (Az odaúton a repülőgépen az ülésen felejtettem a számítógépemet. 2 órát kellet várjak rá, mire visszakaptam. De meglett! Az az utazás sem volt izgalom mentes... )


6) 2017. - Budai Vár

Secret Stories szolgáltatói ajánló - esküvői fénykép az anjou bástyán

Amerika találkozott Dániával ezen az esküvőn. Annát még Amerikából ismerem. Szülei adtak nekem otthont fél évre, hogy megtanuljak angolul. Ezért soha nem lehetek hálás eléggé. Elmondhatom, hogy sokat utaztam már elég fiatalon. Sok helyen megfordultam, de Amerika a mai napig meghatározó élmény marad. Az esküvő rövid volt. Egy polgári szertartás a XII. kerületben és utána egy kis fotózás a Budai Várban remek márciusi időjárásban.


7) 2016. - Hemingway étterem

Secret Stories szolgáltatói ajánló - esküvői fénykép a szabadság hídon

A szervezés és ajánlatkérés azt kell, hogy mondjam elég változatos volt. Jóval az esküvő dátumát megelőzően kezdtük az egyeztetést. Legalább 2-3 helyszín és 2-3 időpont változott folyamatosan. A helyszínek között legalább 200 km volt. Végül Budapest lett a befutó. Az esküvői fotókat aznap készítettük az egyik kedvenc budapesti hidamon. Imádok a Szabadság-hídon fényképezni. Nagyon attraktív és kecses építmény. Nagyon szépen kidolgozott akkor is, ha közelről szemléljük.

Egy fotózás során nagyon kevés instrukciót adok. Csak annyit, amennyi tényleg szükséges. Nem azért, hogy kiszúrjak a menyasszonnyal és a vőlegénnyel, hanem, hogy minél jobban az ő személyiségüket tudjam lefényképezni. Ennél a képnél arra kértem Verát és Alexet, hogy a hídon sétáljanak keresztbe. Alex könnyed és spontán személyisége nagyon szépen tükröződik a mozgásában. Hirtelen gondolattól vezérelve a jól ismert Beatles képen látható mozgást kezdte utánozni. Ha kértem volna őt erre, akkor soha nem lett volna ilyen jó ez a kép.


8) 2016. - Prónay Kastély

Secret Stories szolgáltatói ajánló - esküvői fénykép egy porsche 911

Szeretek a Prónay Kastélyban dolgozni. Szép rendezettek a körülmények, kimagasló a kiszolgálás. Nagyon jó képeket lehet készíteni a szertartás alatt is. Pont ezért szeretem kivinni a fotózás egy részét a kastély udvaron kívülre. Főleg, ha van egy ilyen menő kiegészítőnk is.

Szilvivel és Krisztiánnal sokat nevettünk azon, hogy bár nem terveztük, de az esküvői fotók mindenféle közlekedési eszközökre épült. Jegysfotózásukat hajón és Vespa-n készítettük az esküvői ruhás fényképeket pedig a saját 911-esükkel. Derékig álltam a bogáncsban ezért a képért. De megérte.


9) 2016. - Petneházy Club Hotel

Secret Stories szolgáltatói ajánló - érzelmek az esküvői szertartáson

El vagyok kényeztetve az az igazság. Annyi szép pillanat történik előttem, hogy ordít magáért, hogy lefényképezzem. Ez a kép Vivi és Bandi esküvőjén készült a polgári szertartás alatt. A beveztőben már sokat meséltem erről az esküvőről. Nem ismétlem magamat itt. Nagyon szép esküvő volt.


10-11) 2018. - Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

Secret Stories szolgáltatói ajánló - kivonulás az egri bazilikából
Secret Stories szolgáltatói ajánló - csokor dobás az egri bolyki pincészetnél

Tündit 2017-ben ismertem meg egy esküvőn. Akkor a menyasszony jobb keze volt a készülődésben. Erwinnel akkor még nem ismerkedtem meg. Nem az a bőbeszédű típus. Egerben egyszer dolgoztam ezelőtt évekkel korábban. Már akkor is lenyűgözött a hatalmas Bazilika, ahova feljutni a 30 kg fotós bőrönddel igazi kihívás.

Tündi és Erwin igazi ajándék voltak 2018-ban. Az esküvőjük időpontját is közösen találtuk ki. Imádom a csokor dobós képet. Ez nem az én ötletem volt, csak belefényképeztem az eseményekbe. A cinematográfussal közösen kaptunk 30 percet az esküvő napján, hogy elkészítsük a képeket. Úgy, hogy adott volt ez a gyönyörű hölgy koszorú. Igazi kihívás volt ilyen rövid idő alatt elkészíteni. Ezért közösen kellett dolgozunk videó és fotó együtt.


12) 2018. - Rókusfalvy Birtok

Secret Stories szolgáltatói ajánló - first look a készülődés végén

12 kép az elmúlt 10 évből... Csak erről a first look-ról kellett volna 12 képet küldenem. Annyira érzelmes és annyira tökéletes volt. Emlékszem Peti mikor először benyitott, nem tudott bejönni a szobába. Becsukta az ajtót és elsétált. Utána újra kinyitotta, és sírva állt hosszú ideig az ajtóban. Aztán összeszedte magát és belépett megölelni a Noncsit. Fontos, hogy ilyenkor fényképészként, hivatásos személyként tudjak gondolkodni. Nem engedhetem, hogy csak élvezzem a pillanatot. Az ember ilyenkor hajlamos elmélyedni a pillanatban, és földbegyökerezett lábbal zsibbadtan ámulni mások boldogságának. Sokszor kerülök ilyen helyzetbe a munkám során. És nagyon fontos, hogy józanul cselekedjek. Hiszen ezek a legértékesebb képek egy esküvőn, amit majd 10-20-50 év múlva elővesznek, és újra elérzékenyülnek majd rajta.


13) 2019. - Halászbástya

Secret Stories szolgáltatói ajánló - hajnali fénykép a halászbástyán

Hajnali fotózások mind egytől egyik a szívem csücskei. Ha külön nap fényképezünk, legyen az esküvői ruhás, vagy jegyes fotózás, én megpróbálok mindenkit rábeszélni a hajnali fényképezésre. Persze van, akinek a biológiai órája ezzel nem tud azonosulni. De akinek ez fekszik, nagyon különleges képeket tudunk készíteni. Üres város, a nap a másik oldalról süt, gyönyörű fények... Erről már többet írtam itt a blogon is. Érdemes kikeresni, elolvasni. Mindenkit bátorítok erre. A június mondjuk tud igazán kihívás lenni, mert van olyan nap, hogy már 5 előtt feljön a nap...


14) 2017. - Mariott Budapest

Secret Stories szolgáltatói ajánló - esküvői fénykép a lánchíddal

Van egy napszak, ami a fényképészek álma. Úgy hívjuk, hogy kék óra. Ez az idő, amikor már a nap lebukik a horizont alá, de az ég még világos. Ugyanakkor már a város fényei teljes erővel díszitik az épületeket, részleteket. Nem tart sokáig. Sőt az időjárástól is függ a minősége és az időtartama. De, ha minden összeáll, akkor ilyen képeket tesz lehetővé. Andiékkal a Mariott Hotel tetőteraszát alakítottam át egy kicsit, hogy összehozzam ezt a hatást. Utólag is köszönet ezért a Mariott személyzetének, illetve a teraszon vacsorázó hotel vendégeknek, hogy ezt lehetővé tették számunkra.


15) 2019. - Tópart Hotel

Secret Stories szolgáltatói ajánló - menyasszonyi készülődés, ahol a gyűrűvivő kisfiú gyakorol

Készülődés az egyik legizgalmasabb és tartalmasabb része egy esküvőnek. Természetesen fényképésze válogatja, hogy mit tartunk fontosnak. Én megfigyelő típusú fényképész vagyok. Nem szervezem, rendezem az esküvőt. Előre átadok minden olyan információt, ami az esküvő megörökítését segíti. De az esküvő napján én már nem avatkozok be, csak ha tényleg nagyon fontos. Attól lesz egyedi és különleges a fotó anyag, ha a résztvevők a lehető legtermészetesebben tudják megélni azt.

A készülődés számomra ezért fontos, mert meg tudok ismerkedni a kulcs szereplőkkel. Olyan pillanatokat tudok lefényképezni, amig minden szerepléstől mentesek. A kisfiú a képen a menyasszony fia, aki épp a szertartást próbálja el. Az ő feladata volt a gyűrűk célba juttatása.

347 megtekintés0 hozzászólás

Commenti


bottom of page